Svačiny pro produktivní počiny, nejen zaměstnanců

Nejen z obědu živ je člověk. Svačina by měla tvořit až 15% celodenní stravy zaměstnance. Každá dobrá firma by tedy měla hledět na to, aby její zaměstnanci svačinu neopomíjeli. Někteří pracanti by měli mít svačinu s pauzou na oddech dokonce povinnou. Obzvláště v dnešní době, kdy je tlak na výkon všude, kam se podíváš.

Svačina dodá fyzicky a mnohdy i psychicky unavenému tělu potřebnou energii, živiny a doplní vodu. Ve firmách se setkáváme čím dál častěji s benefity v podobě ovoce na pracovišti či neustále doplňovaného salátového baru. Zajištění pitného režimu je už v našich končinách samozřejmostí. Složení svačiny by mělo odpovídat věku zaměstnanců a hlavně psychickému a fyzickému zatížení. Prostě jinou svačinu by měl mít naservírovanou technik ve výrobě a jinou slečna fakturantka.

TEKUTINY

Sousloví pitný režim se opakuje ve všech článcích neustále dokola, a to z jediného prostého důvodu. JE NEDOSTATEČNÝ u většiny z nás a nepočítají se do něj rozhodně čtyři kafe, co jste do sebe během dne kopli. Takže ideální je voda, čaj, minerální voda a NEslazená limonáda.

OŘECHY či OVOCE

Pánové prominou, ale pro dámy je mnohem jednodušší posvačit hrst ořechů, které mozkovou činnost nakopnou k výšinám a zajistí ohňostroj produktivity. Hroznové víno, jablko či banány nám udělají také medvědí službu, jelikož nás nakopnou fruktózou a dodají vitamíny.

OBLOŽENÉ PEČIVO

Teď nemluvíme o obloženém chlebíčku s majonézou – ten si užijme při oslavě MDŽ. Máme na mysli nejlépe celozrnné pečivo či krekry se žervé, domácí pomazánkou nebo kvalitní šunkou a sýrem. Zelenina by také měla hrát v obložené houstičce či chlebu velkou roli.

MLÉČNÉ VÝROBKY

Skvěle se na svačinu hodí i kelímek s tvarohovým dezertem nebo sklenička s bílým jogurtem, do kterého si můžete přidat svoje oblíbené ovoce. Pokud máte fyzicky náročnější práci, tak si klidně dopřejte termix, dezert ze zakysané smetany nebo jogurtový nápoj.

Pro personalisty a další dobré duše firmy může být objednávání svačin i jídel celkem náročná činnost. S Lunchdrive.cz to je ale naprosto jednoduchá záležitost, kterou si šéfují sami zaměstnanci. Přidáte je do systému a hned si mohou objednávat jak obědy, tak i svačiny, prostě to, co chtějí. Jestli si budou vybírat z jídel na počítači doma nebo v appce při cestě do práce, je už na nich.