Platforma pro záchranu českých restaurací

Spustili nové funkcionality v Lunchdrive.cz pro usnadnění objednávek od restaurací i jídelen s vlastním rozvozem, které mají za cíl jediné. Zachránit české gastro. Pomáháme gastro businessu tím, že majitelé provozů mohou jednoduše přijímat objednávky předem od firemních i soukromých osob. Tuto možnost využívají nejen senioři, ale i lidé v produktivním věku. Objednání den či týden dopředu je totiž výrazně cenově příznivější než online objednávání jídel s dovozem jako v restauraci. Ohrožená skupina seniorů navíc potřebuje mít jistotu, že bude mít stravu či nákupy opravdu zajištěné předem.

Nový web lunchdrive.cz

“Tento systém objednávání má obrovskou přidanou hodnotu pro majitele provozů z dlouhodobého hlediska. Díky propojení se zákazníky, kteří budou pravidelně objednávat jídla se dá udržet podnik v částečném provozu”, říká Tomáš Hnilica, kteří s Jirkou Langem během pár dní a nocí naprogramovali nadstavbu Lunchdrive pro propojení nabídky a poptávky pravidelných obědů. 

Provozovatelé tak mohou s minimální odpadovostí připravovat přesné počty jídel dle přijatých objednávek, plánovat nákupy optimálních zásob surovin, navrhovat směny pro své zaměstnance a okamžitě vidět rozvozové trasy pro své řidiče přímo v systému na každý den.

“V současnosti se tento způsob jeví jako jediný možný pro zachování podnikání v gastru. Je maximálně efektivní, šetří zdroje v provozu i rozvozu. Vědět dopředu, že za týden vařím 200 porcí na rozvoz je prostě uklidňující”, říká Michaela Dvořáková ze Spojky Karlín. “Navíc chceme v Karlíně začít rozvážet teplé jídlo pro seniory v okolí a musíme mít šanci to uřídit bezchybně, s co nejmenším počtem telefonických objednávek a přepisování tabulek. Naše restaurace chce také dovážet jídla pro lékaře, sestry a další zdravotní personál z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, který se chystá na ty nejhorší chvíle”, dodává Michaela Dvořáková plány pro blízkou budoucnost.

Platforma pro hromadné stravování je také velmi snadno využitelná pro i obce či organizace, které zajišťují nakupování pro seniory a nemocné. Může se tak stát mostem mezi všemi, jež v této nelehké době pomáhají ostatním. 

Startup Lunchdrive.cz založili Tomáš Hnilica a Jiří Lang v roce 2013 se záměrem jednoduchého objednávání jídel do vývojářské firmy Trueapps. Od té doby naprogramovali spoustu užitečných funkcí, které šetří hodiny a hodiny času. Využilo jej skoro 900 firem v České republice a objednali u svých dodavatelů přes 950 000 obědů. 

Trueapps vyvíjí vlastní software, z nichž ten nejvíce úspěšný je projekt praceapp.com, který se prosadil v USA. Firmám pomáhá propojovat hotely a restaurace s krátkodobými pracovníky. Aplikace se odlišuje tím, že přebírá část práce personalistů. V aplikaci řeší smluvní zajištění vztahů, také hlídá odpracované hodiny a výplaty zaměstnanců. Reportáž TV kanálu Telemundo Miami z 11. 2. 2020 zde.

Spojka Karlín dbá především na kvalitní suroviny od českých pěstitelů, farmářů a dodavatelů. Její myšlenka vznikala několik měsíců v týmu profesionálů a oceňované vegetariánské restaurace Etnosvět Andreje Zaitsevta. V Karlíně tak vzniklo neuvěřitelně překrásné místo se stovkami květin, kde je radost pobýt a načerpat síly. Díky zapálení celého týmu si během pár měsíců Spojka Karlín vysloužila nejen přízeň hostů, ale i ocenění Zlatý lev 2019.