Nové zajímavé funkce a užitečná vylepšení #1

Vyúčtování jídel má nové užitečné funkce

Na základě vašich přání jsme naprogramovali nové užitečné funkce, která maximálně usnadní vyúčtování obědů a dalších jídel za minulý kalendářní měsíc. Odteď už nepotřebujete žádné papíry s poznámkami, hrazenými zálohami, vyúčtováními či vratkami.

Funkce Nová Platba
Ve svém nastavení najdete novou funkci zapnout/vypnout Platby. Pokud vám nový či stávající odběratel hradí předem zálohy a vy je chcete zahrnout do vyúčtování, klikněte na tlačítko Nová platba. Doklad můžete stáhnout, zaslat mailem účetní nebo případně upravit v excelu. Také jej můžete rovnou exportovat do účetního programu Pohoda. Jakmile novou platbu vytvoříte, systém s ní sám automaticky počítá a zahrne ji do vyúčtování. Pokud platba směrem od odběratele neproběhne, můžete ji v systému lehce smazat. Novou platbu můžete využít i v případě reklamace, dobropisu či kreditu.

Vyúčtování
Finální uzávěrku obědů za daný měsíc teď vyřešíte opravdu za vteřinu. V nabídce vyúčtování kliknete na symbol $ (dolárku) a systém vám během vteřiny vygeneruje dané vyúčtování za odběratele a všechny jeho strávníky. V excelu uvidíte všechny detaily podle osob, dní i částečných úhrad zaměstnanců, pokud tuto volbu využíváte. Pokud vám odběratel hradil nějakou zálohu, systém ji v daném měsíci do vyúčtování sám započítá. Pokud chcete exportovat všechny objednávky do excelu, vyberte si v hlavním menu položku “Objednávky”.