Nové zajímavé funkce a užitečná vylepšení #21

Zaměřeno na uživatelskou přívětivost!

Šikovných funkcionalit je v Lunchdrive nepřeberné množství, občas ale stojí za to se zastavit a poladit i uživatelskou přívětivost, která zahřeje na srdci nejednoho administrátora, správce, ale i IT našich klientů.

Chytrý přehled a exporty do pdfka

Exporty pdf sestav v chytrém přehledu začaly plně respektovat zobrazení sloupců. Dalo to chvilku zabrat a natestovat, ale konečně si můžete exportovat sestavy se sloupci, po kterých toužíte. Stačí si nastavit sloupce, které vás zajímají a pak už jen kliknout na tlačítko pdf. Stáhne se vám soubor se zvolenými sloupci. Konečně… 🙂

Trimmování ve vyhledávání

Jako jo… Hodně to štvalo i nás samé jako administrátory, ale hlavně vás. Že nevíte, o čem mluvíme? Tak short story long: Jdete vyhledat strávníka, zkopírujete si jeho e-mail z útrob svých e-mailů, jiných databází a bůhví odkud ještě. A zůstane tam mezera. Mezeru, ale pouhé lidské oko nevidí, ale vyhledávací algoritmus ano. Tudíž se strávník díky tomu občas nenašel. Ale to už je minulost. Pokud mezírka před či za zůstane, vyhledávač si poradí a naservíruje vám to, co hledáte.

Odesílání jídelníčku strávníkům

I mistr tesař se občas utne. Administrátor klikne na rozeslat nabídku a pak třeba ještě jednou a o SPAM skóre a nevrlost strávníků je vystaráno. Nebylo tak zbytí a museli jsme přidat do automatické rozesílky pravidlo 15 minut. I když byste klikali po úspěšném rozeslání jako ďas pořád dokola, novou rozesílku pustíme až za dalších 15 minut. Je nám jasné, že už se vidíte na pláži díky přijatým objednávkám v systému, ale všechno má svůj čas… A hlavně poslat celotýdenní nabídku jednou do e-mailu všem stačí!

Drobnosti, debugging (odstraňování chyb) a doplnění dokumentace

  • Zaokrouhlování cen v nastavení klienta. Zaokrouhlování fungovalo pouze na hlavní chody, ale ne na vedlejší, nikdo z vás to nepoužíval, ale stejně jsme to opravili. Pořádek musí být! 🙂
  • Uživatelské role a jejich změna. Uživatelské role jako správce objednávek, řidič, terminály všechno fungovalo, ale když jste je chtěli obměnit, tak si systém trval na původních hodnotách. Tak to už je taky minulost. Můžete je měnit do alelujáááá.
  • API update. Lunchdrive má otevřenou dokumentaci, kdo chce si tam volá a posílá si data ze svých a do svých systémů. A taky testujeme novou aplikaci… Tak jsme to naše apíčko museli trochu učesat, takže se 3 vývojáři chvíli potili API poštelovali, přidala se spousta nových metod volání a taky jsme si interně přenastavili ukládání logů, kdo co volá, aby se jsme měli přehled, co a jak! No prostě hromada a hromada práce, která není na povrchu vůbec vidět, ale bez ní to nejde! Takže díky kluci fakt!