Jak na stravenkový paušál podle zákona?

Občas je třeba článku i na téma legislativy a pár rad, jak zvládnout stravování zaměstnanců bez ztráty kytičky. V následujícím článků tedy najdete pár tipů, jak správně nastavit Lunchdrive a jak vše uchopit z daňového, účetního i dodavatelského pohledu. 

S Lunchdrive je stravování opravdu jednoduché!

Stravenkový paušál je zákonem definován jako příspěvek zaměstnavatele zaměstnanci přímo do mzdy, jeho maximální, daňově uznatelná výše je 75 Kč za každý odpracovaný den. Stravenkový paušál je čistý příjem zaměstnance, neodvádí se z něj zdravotní, sociální ani daň. 

Dotaz, jak správně zapracovat stravenkový paušál při zajišťování i vyúčtování obědů zaměstnavatelem, jsme položili v naší spřízněné daňové kanceláři DEIS. 

Důležité je položit si dvě základní otázky, aby se řešení nestalo zbytečně komplikovaným. První otázkou je, kolika zaměstnancům stravu zařizuji? V případě, že se jedná o menší skupinu, pak je nejvýhodnějším řešením objednávat v Lunchdrive obědy a mít tak podrobnou evidenci včetně vyúčtování. Faktura za celkový odběr je pak vystavována dodavatelem obědů na fakturační data zaměstnavatele a ten pomocí jednoduchého reportu “vyúčtování po uživatelích” vidí částku odebraných obědů jednotlivého zaměstnance. Svou částku pak uhradí zaměstnanec na dohodnutý účet zaměstnavatele. “Zaměstnanec částku vidí ve svém přehledu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o finance, je dobré každý měsíc zaměstnance informovat o částce, kterou má zaměstnavateli poukázat na účet. U nás v DEIS to takto funguje jako na drátkách“, popisuje zkušenost z praxe Lucie Paulasová.

V případě, že je zaměstnanců více, je s tím spojená větší administrativní zátěž, obzvláště při kontrole zaplacených obědů. Z našeho pohledu je výhodnější dohodnout se zaměstnancem na srážce ze mzdy vždy ve výši konkrétního měsíčního odběru obědů. Ve výplatní pásce poté zaměstnanec vidí částku jak za odebrané obědy, tak i částku, kterou mu přispívá zaměstnavatel. Tuto dohodu stačí vytvořit pouze jednou a časově ji svázat s pracovním poměrem. Dále není nic už třeba řešit.

Další důležitou otázkou je, zda-li zaměstnavatel poskytuje další benefity týkající se stravování jako je například příspěvek zaměstnavatele nad rámec zákonných příspěvků. I s těmi lze totiž v Lunchdrive počítat. Je důležité totiž mzdové účetní, co nejvíce usnadnit práci s daty a využít dostupných reportů v Lunchdrive.